Ara
Close this search box.

Okula Kayıt İçin Destek Programı

Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Okula Kayıt İçin Destek Programı” Suriyeli çocukların örgün ve yaygın eğitim imkânlarına erişmeleri ve okullaşma oranlarının arttırılmasına katkıda bulunuyor.

5-17 yaş aralığındaki erkek ve kız çocuklarının tespit, değerlendirme ve takibinin yapıldığı programda, çocukların yaşlarına uygun şekilde örgün ya da yaygın eğitim programlarına dahil olmaları ve okulu terk etme oranlarının düşürülmesi hedefleniyor. Aynı zamanda ailelere yönelik bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yürütülerek okulu terk etme oranlarının düşürülmesi amaçlanıyor.

Programda, okula gitmemiş, okula devam edemeyen ya da okul terk etme riski taşıyan yaklaşık 30.000 sığınmacı ve mülteci çocuk için Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin, Şanlıurfa illerinde saha çalışmaları yürütülüyor.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütülen programda, okula gitmeyen veya okula devam etmeme riski taşıyan çocukların eğitime dahil olmaları için mobil ekiplerle çalışılıyor. Çocukların tespiti için saha taramaları gerçekleştiren mobil ekipler, risk düzeylerine göre çocukları değerlendirerek ailelerini eğitim imkânları ve diğer mevcut sosyal yardımlar hakkında bilgilendiriyor. Böylece, çocukların eğitime sorunsuz bir şekilde erişebilmelerini sağlamak için “Hızlandırılmış Eğitim Programı” ile Türkçe dil kurslarına yönlendirme hizmetleri sunularak destek sağlanıyor. Diğer taraftan söz konusu bu çalışmalarda çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim olanaklarına erişim gibi konularda farkındalık arttırıcı faaliyetler düzenleniyor. 

Program kapsamındaki proje illerinde, yerel kurum ve kuruluşlara yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Detaylar

Donorler

UNICEF

Kapsam Alanı

Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin, Şanlıurfa

Çalışma Alanları

Eğitim, Koruma ve Düzensiz Göç