Ara
Close this search box.

Çocuk Dayanışması Komitesi (ÇDK) ile Hatay’da Depremden Etkilenen Çocukların Haklarının Desteklenmesi Projesi

Almanya Büyükelçiliği’nin desteğiyle yürütülen “Çocuk Dayanışması Komitesi (ÇDK) ile Hatay’da Depremden Etkilenen Çocukların Haklarının Desteklenmesi Projesi” aracılığıyla çocukların temel haklarına erişimlerinin desteklenmesi ve çocuk hakları üzerine toplumsal farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Toplamda 600’den fazla  yararlanıcıya ulaşılması hedeflenen proje, Hatay’daki Yayladağı Geçici Barınma Merkezi’nde yürütülüyor.

Hatay’da yaşayan ve depremden etkilenen sığınmacı ve ev sahibi topluluktaki çocukların, ÇDK aracılığıyla çocuk hakları özelinde karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını kolaylaştırmak projenin ana bileşenleri arasında yer alıyor. Bunun için proje yararlanıcısı çocukların ebeveynlerinin ya da bakım verenlerinin, çocuk hakları konusunda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların projeye katılımı sağlanıyor.

Projede, 7-18 yaş grubuna ulaşılması hedeflenirken, dolaylı yararlanıcılar olan aileler için de etkinlikler düzenleniyor.

Proje bileşenleri arasında; temel çocuk haklarına erişim özelinde ihtiyaç analizinin yapılması, düzenli ÇDK toplantılarının organize edilmesi, ÇDK’nın kapasitesinin geliştirilmesi için yereldeki kurum ve kuruluşlarla iş birliklerinin sağlanması, “Çocuk ve Bakım Veren Kiti” dağıtımının sağlanması, proje yararlanıcılarına yönelik olarak farkındalık arttırma modüllerinin oluşturulması ve uygulanması yer alıyor.

Detaylar

Donorler

Embassy of the Federal Republic of Germany Ankara

Kapsam Alanı

Hatay

Çalışma Alanları

Farkındalık Yaratma, Psikososyal Destek