Türkiye’nin Güneydoğu illerinde meydana gelen depremler sonrasında öncelikle enkazdan kurtarılan kişiler, kaybı olan ya da yaralı aile bireylerinin bulunduğu aileler başta olmak üzere depremden zarar görmüş herkese bütünlüklü ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmetleri sağlamak projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.
Program kapsamında; Hatay ve Kahramanmaraş’ta çocuk ve kadınların ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Çocuk ve Kadın Dostu Alanlar’da psikologlar ve gençlik çalışanları görev alıyor. Doğal afetlerin psikolojik etkileri ile sağlıklı bir şekilde başa çıkmaya yönelik destekler sunulan projede “Psikolojik İlk Yardım Faaliyetleri” aracılığıyla, afet ve benzeri travmatik olaylardan etkilenen bireylerin stres düzeylerinin azaltılması yoluyla, kişilerin baş etme becerilerini geliştirmek ve travmatik olayların etkilerine karşı bireyleri güçlendirmek amaçlanıyor.
Çocuk Dostu Güvenli Alanlar’da çocukların oyun oynayabilecekleri ve yaşadıkları zor duyguları atlatabilecekleri psikososyal etkinlikler ile günlük hayatın yeniden inşasına katkı sunmak hedefleniyor. Çocukların psikolojik dayanıklılıklarının geliştirilmesi ile afeti anlamlandırmaya yönelik yapılandırılmış psikososyal grup faaliyetleri uygulanıyor.
Yetişkinler için yapılandırılmış farkındalık oturumları uygulanan projede; bireysel psikolojik desteğe ihtiyaç duyan çocuk ve yetişkinler için yüz yüze destek görüşmeleri gerçekleştiriliyor.