Ara
Close this search box.

Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimleri Programı

T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, geçici koruma ve uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacıyla Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Programı tasarlanmış ve 2019 yılında İstanbul, Ordu ve Karabük’te pilot olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Türkiye’nin kültürel yapısı, toplumsal yaşam kuralları, geçim kaynaklarına erişim ile temel hak ve hizmetleri konu başlıklarının başlangıç seviyesinde işlendiği Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Programı, 8 saatlik eğitimler olarak hayata geçirilmektedir. 

Başarıyla tamamlanan pilot uygulamaların ardından projenin daha geniş bir kesime erişmesi amacıyla Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD-ASAM) yürütücülüğünde 1 Ekim 2020’de Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimleri Programı yeni uygulama dönemine başlamıştır. 

12 ay sürecek ve İngiltere Büyükelçiliği’nin finansal desteği ile başlatılan Program kapsamında İstanbul, Çankırı, Yozgat, Karabük ve Ordu illerinde toplan 55.000 kişiye eğitimlerin verilmesi hedefleniyor.

Program kapsamında Eğitici Eğitimleri, uygulamada elde edilen deneyimleri paylaşmak amaçlı bir dizi Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı düzenlenmesi, aynı zamanda yararlanıcıların eğitim sürecine ve kapsamına dair geri bildirimlerini almak üzere Odak Grup Tartışma toplantıları gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Detaylar

Donorler

Kapsam Alanı

İstanbul

Çalışma Alanları

Sosyal Uyum