Ara
Close this search box.

Tayvan Halkının Desteğiyle Depremzedelere İnsani Yardım Projesi

Tayvan halkının ve devletinin desteğiyle başlayan proje ile Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi’nde depremden etkilenen illere acil insani yardım ulaştırılacak.
Tayvan Halkının Desteğiyle Depremzedelere İnsani Yardım Projesi

Tayvan Halkının Desteğiyle Depremzedelere İnsani Yardım Projesi

Tayvan halkının ve devletinin desteğiyle başlayan proje ile Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi’nde depremden etkilenen illere acil insani yardım ulaştırılacak.

6 Şubat tarihinde art arda 7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşen iki yıkıcı depremin ardından Türkiye’ye yardım eli uzatan ülkelerden biri de Tayvan oldu. 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli ikiz depremlerin ardından Tayvan, 130 kişilik arama kurtarma ekibi ile 5 arama kurtarma köpeğini Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmalarına dâhil etti. Tayvan Hükûmetinin sağladığı nakit yardımın yanı sıra, Tayvan halkı da bağış yaparak Türk halkına destek oldu.

Tayvan halkının ve devletinin sağladığı destek ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ve SGDD-ASAM uzun soluklu iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

“Türkiye’deki Depremzedelere İnsani Yardım Sağlanması Projesi” 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bölgedeki 11 şehri büyük ölçüde etkileyen yıkıcı ikiz depremlerden etkilenen binlerce kişiye insani yardım sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında başta Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere depremden etkilenmiş 11 ilde ikamet eden ve afet dolayısıyla başka illere yerleşmiş depremzedelere insani yardım malzemesi, psikososyal destek ve ek sevklerle sağlık danışmanlığı sağlanacak. Depremzedelerin hayati ve acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için koruma faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Projenin İmza Törenine Temsilci Volkan Chih-Yang Huang Katıldı

“Türkiye’deki Depremzedelere İnsani Yardım Sağlanması Projesi”nin imza töreni Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang ile SGDD-ASAM Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak’ın katılımıyla SGDD-ASAM Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, Türkiye’nin Tayvan’da 1999 senesinde Nantua’da yaşanan depremde arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Bu yüzden Türkiye’ye ilk yardım eden de biz olmalıyız” dedi. SGDD-ASAM ile çalışmaktan memnun olduklarını dile getiren Chih-Yang Huang, “6 Şubat’ta kurtarma ekibimiz hemen harekete geçti ve ertesi gün geldiler. Adana ve Adıyaman’a gittiler. Tayvan’da Türk dostlarımızı desteklemek için büyük bir kampanya var. Toplanan bağışlar neredeyse 41 milyon dolara ulaştı. Dolayısıyla bu miktardaki parayla, bağışı kullanmak için bazı ortaklarla birlikte çalışmak üzere hızlı hareket etmeliyiz. Toplanan yardımları en kısa sürede kriz ofisine teslim etmeliyiz” diye konuştu.

Törenin ardından Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) projeye dair sorularını yanıtladı.

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile SGDD-ASAM Arasındaki İş Birliği Devam Ediyor

SGDD-ASAM ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu, depremzedelere yönelik insani yardım çalışmaları çerçevesinde yeni iş birliklerine imza atmaya devam ediyor.

İnsani yardım malzemelerinin dağıtımı, danışmanlık hizmeti ve çeşitli faaliyetler aracılığıyla psikososyal destek sağlanması, sağlık danışmanlığı verilmesi ve gereken durumlarda sevklerin yapılmasını içeren “Türkiye’deki Depremzedelere İnsani Yardım Sağlanması Projesi”nin ardından Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile SGDD-ASAM arasında sağlık ve eğitim alanında iki yeni proje daha başlatılacak.

Depremzedelerin sağlık hizmetlerine erişimlerini sağlamak amaçlı başlatılacak olan proje kapsamında sağlık çalışanlarının deprem bölgesinde kalabileceği konteynerler ve doktorların sağlık hizmetlerini gerçekleştireceği mobil sağlık klinikleri temin edilecek. Böylelikle, Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi’nde depremden etkilenen illerde sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak.

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile SGDD-ASAM iş birliğinde başlatılacak bir başka proje ile deprem bölgesindeki okul dışı kalmış çocukların eğitime erişimleri, mobil öğrenme merkezleri ve bilgisayar laboratuvarlarına çevrilecek konteynerler aracılığıyla mümkün kılınacak.