SGDD-ASAM 4. Çocuk Şenliği’ni Hatay’da gerçekleştirdik.
SGDD-ASAM YouTube kanalından canlı yayınlanan ve Anadolu Ajansı tarafından da takip edilen etkinlik TRT Haber ve NTV kanallarından yapılan canlı yayınlarla izleyicilerle buluştu.
Yayın tekrarını buradan izleyebilirsiniz:
SGDD-ASAM Kurumsal İletişim Koordinatörü Murat Barış Koralp Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, depremin ardından afetzedelere destek için SGDD-ASAM’ın tüm gücünü seferber ettiğini söyledi. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da kurulan yerleşlerdeki çalışmalara değinen Koralp, ihtiyaç analizi çalışmalarının ardından ailelere insani yardım malzemesi dağıttıklarını ve depremzedeler için psikosoyal destek çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.
Koralp, çocukların bayramı doyasıya yaşaması için 23 Nisan şenliği düzenlediklerine değinerek, “Depremin tetiklediği travmalarla insanların başa çıkması için mücadele veriyoruz. Çocukları eğlendirmeye gayret ediyoruz. Depremden en çok etkilenenler onlar. Yaşadıklarını bir nebze olsun unutturabilirsek görevimizi yapmış olacağız. Yaklaşık 500 çocuğu oyun alanımızda ağırlıyoruz” dedi.
Şenlikler çocukların dostluk duygularını geliştirmeye katkı sağlıyor
SGDD-ASAM’ın 2017 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği Çocuk Şenliklerinde binlerce çocuk bir araya geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir arada olmanın coşkusunu yaşayan çocuklar, eğlenmenin yanı sıra dostluk duygularını geliştirdi. Bugüne kadar Ankara’da yapılan Çocuk Şenlikleri, depremin ardından yaralarını sarmaya en çok ihtiyaç duyan depremzede çocuklar için Hatay’da yapıldı.
Göç İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle 35 binden fazla çocukla bir araya geldik
Adana, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye illerindeki Geçici Barınma Merkezlerinde aileleriyle birlikte kalan binlerce çocukla oyunlar oynadık, şarkılar söyledik.
“Çocuklar hep gülsün” mottosuyla düzenlenen etkinliklerde, çocuklar için kurulan oyun alanlarında müzik atölyeleri, çocuk oyunları ve seramik atölyesi düzenlendi.
İl Göç İdaresi Müdürlükleri ile SGDD-ASAM’dan psikolog ve sosyal çalışmacıların koordinasyonunda çocukların öğrenme süreçlerini ve sosyal gelişimlerini destekleyici etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi.