Kendine yetebilen ve istediğinde seyahat edebilen biri olmak için üniversitede okumayı hayal eden Rayan, yalnız hissetmediği için de okula gitmekten zevk aldığını söylüyor. Eğitimin Rayan için bir başka anlamı daha var. Babasını savaşta kaybeden Rayan, “Büyüyünce doktor olmak istiyorum. Babamı iyileştirecek doktor yoktu. Ben herkesin ailesini iyileştireceğim. Kimsenin babası ölmeyecek” diyor.
“Anlaşılmak isterdim”
Rayan’ın başka hayatlara karşı büyüyen bir merakı var. Bu merakını ise yakın arkadaşı Aslı ile okudukları kitaplardan öğrendikleriyle giderdiğini söylüyor. Kitaplar sayesinde hayata alternatif pencerelerden bakmayı öğrendiğini ifade eden Rayan, böylelikle diğer insanların ne hissettiklerini anladığını söylüyor. İnsanların zaman zaman kendisini anlamadıklarından yakınan 16 yaşındaki Rayan, “İnsanları anlamadan yargılamak onların kalplerini kırabilir, kitaplar sayesinde empati kurabiliyorum” diyor.
“Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nde kendimi değerli hissediyorum”
Rayan, onu mutlu eden hobilerinin peşinden giderken SGDD-ASAM ile tanışıyor. SGDD-ASAM Ankara Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi’ne gitmekten büyük zevk alan söyleyen Rayan, “Buradaki herkes bana karşı çok anlayışlı ve hassas. Kendimi çok değerli hissediyorum” diyor.
Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nde keman ve gitar kurslarına katılan Rayan, hem hayatını renklendiriyor hem de orada kurduğu arkadaşlıklar sayesinde sosyal gelişimini destekleyebiliyor. Rayan, “Beni anlatan şarkılar var; hüzünlendiğimde genelde o şarkıları çalıyorum” diyen Rayan, notaların büyülü dünyasında olmaktan mutluluk duyuyor.
“Yokmuşum gibi davranamam”
2023’te kendisi ile tanıştığını fark eden Rayan, yapmaktan zevk aldığı her şeyin kendisini var ettiğini anlamış. Savunmasız gördüğü canlılara karşı kendini sorumlu hissettiğini söyleyen Rayan “Ben bu savunmasızlığı yaşadım. Birbirimize karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olmalıyız” diyor. Rayan’ın 2024’ten beklentisi ise bir piyanosunun olması ve ona yeni dünyaların kapılarını açacak kocaman bir kitaplık.