Bölgeye sevk ettiği yardım malzemelerini Kahramanmaraş’ta kurulan yerleşkede toplayan SGDD-ASAM, sahadaki koordinasyonu ve insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasını bu merkezlerden gerçekleştiriyor.
Koruma sektörü toplantıları devam ediyor
SGDD-ASAM’ın Kahramanmaraş yerleşkesinde Koruma Sektör Toplantısı birçok kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Danimarka Mülteci Konseyi (DRC), Kamer Vakfı, İnsani Gelişme Vakfı, Türkiye Kalkınma Vakfı, Hayata Destek Derneği, Save the Children, İhtiyaç Haritası, People in Need ve Rıdvan Hoca Vakfı’ndan temsilciler katıldı.
Depremden sonraki şehrin genel durumunun, çadır kent ve konteyner alanlarındaki sorunların ve çocuk koruma çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda psikososyal destek çalışmaları da ele alındı. STK temsilcilerinin sahadaki gözlemlerini paylaştığı ve önümüzdeki dönemdeki çalışmaların planlandığı toplantıya 15 kurumdan 35 temsilci katıldı.
İnsani yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor
SGDD-ASAM çadır, gıda, su, bebek bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, battaniye ve uyku tulumu gibi insani yardım malzemelerini bölgeye sevk ederek depremden etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarına destek olmaya devam ediyor. İhtiyaç analizi çalışmaları ile tespit edilen hassas durumdaki depremzedeler başta olmak üzere, insani yardım malzemelerinin dağıtımı sağlanıyor. SGDD-ASAM Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana’da insani yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor.
Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Kurumu Acil Müdahale Koordinatörü ve Afet Riskini Azaltma Odak Kişisi Nicolas Govaert SGDD-ASAM Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Bölgedeki acil durum müdahalesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Govaert ile bölgedeki ihtiyaçlar konuşuldu.