19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü, dünyanın dört bir yanında görevine kendini adamış olan, dayanışma ile fark yaratan insani yardım çalışanlarını onurlandırmaya ve insani yardım çalışmaları sırasında hayatını kaybedenleri anmaya adadığımız gün.
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) 6 Şubat’ta yaşanan depremin hemen ardından Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye ulaşan 700’ün üzerindeki çalışanıyla Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki insani yardım çalışmalarını yoğunlaştırıyor.
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) 6 Şubat’ta yaşanan depremin hemen ardından Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye ulaşan 300’ün üzerindeki çalışanıyla birlikte Hatay ve çevresindeki bölgelerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına katıldı.
Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul: Başta savunmasız durumdaki Ukraynalı kadın ve çocuklar olmak üzere sınır kapılarından geçişleri hızlandırıyoruz
Yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’de yaşayan, neredeyse her beş mülteciden biri engelli. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, UNFPA Türkiye; Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD-ASAM) iş birliği ve Avrupa Birliği insani yardım fonlarının desteğiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırlanan Sesli-Fotoğraf Sergisinin açılışını yaptı. Engelli mültecilerin kendi çektikleri fotoğraflardan oluşan ve her fotoğrafın Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça olarak sesli ve yazılı betimlemeleri eşliğinde açılan sergi, 2-5 Aralık tarihlerinde Ankara CerModern’de ziyaret edilebilecek.
Çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan Dünya Çocuk Günü etkinliklerinde çocuklar doyasıya eğlendi.
Within the project, of which Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants (ASAM) is a Turkish partner, psychologists and social service employees working in six different countries in the field of migration came to Turkey. During the meetings that were held, foreign experts shared their respective experiences with their Turkish colleagues.
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD-ASAM) Türkiye ortağı olduğu proje kapsamında, altı farklı ülkede göç alanında çalışan psikolog ve sosyal hizmet görevlileri Türkiye’ye geldi. Yabancı uzmanlar düzenlenen toplantılarda Türk meslektaşlarıyla karşılıklı olarak deneyimlerini paylaştı.
Suriyeli kadınlar ile Türk kadınlarının iş hayatına girişlerini sağlayan ANKA projesi kapsamında Beri Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’nin atölye açılışı gerçekleştirildi.
Sığınmacılar, pandemi döneminde aradıkları soruların cevabına kendileri için kurulan danışmanlık hattı sayesinde kolayca ulaşıyor.