Çocuklarımız ile Sağlıklı Sınırlar Belirlemek: Pozitif Disiplin
Bedensel ceza, bilinçli şekilde yapılan fiziksel güç (tokat atmak, dövmek, tutup sarsmak ve çocuğun bedenini hedef alan benzeri fiziksel hareketler) kullanımıdır. Çocuklara karşı kabul edilemez ve çocuklarımız ile olan ilişkimize ciddi oranda zarar verir.
Çocuklarımız için Duygusal Güvenlik Alanı Oluşturmak
Çocukların hissetmek, öğrenmek ve büyümek için güvenli bir alana ihtiyaçları vardır.
Göç ve Çocuk -II
Güven bağı için sağlıklı iletişim önemlidir.
Göç ve Çocuk -I
Çocuğun her istediğini mi karşılamak lazım?
İstediklerini karşılayamazsam çocuğum beni sevmekten vazgeçer mi?
Çocuklar için Oyunun Önemi
“Kuşlar uçar, balıklar yüzer, çocuklar oynar.”
Garry Landreth
Beden Güvenliği Kurallarım
Benim Bedenim Bana Aittir! Bedenimin sahibi benim ve nerede durabileceğimi seçebilirim.
Psikolojik Destek ve Psikologlar Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Yanlış Bilinen Doğrusu “Psikolog ile yalnızca bir kez görüşeceğim ve çok rahatlayacağım, her şey bir anda harika olacak.” Psikolojik destek bir süreçtir. Dertlerin oluşumu yıllar aldığına göre çözümünün de vakit alabileceğini, tek amacın anlık rahatlama olmadığını, asıl amacın sorunlarımıza çözüm üretmek ve hayatımızı düzenlemek olduğunu unutmamalıyız. “Beni değiştirmek, her şeyi düzeltmek psikoloğun işi.” “Kendi hayatım […]
Psikolojik destek nedir? Psikolog ne iş yapar?
Her insanın yargılanmadan dinlenilmeye ihtiyacı vardır. Yargılamadan dinlemek, herkesin baktığı yerden bakmak yerine; bizi ve ne anlattığımızı dinleyip, duygularımızı ve düşüncelerimizi anlamaya vakit ayıran biri tarafından yapılabilir.
Psikolojik Travma
Psikolojik travma, insanların, ani ve beklenmedik bir şekilde gerçekleşen bir kötü yaşam olayının ardından yaşadıkları ağır ve zorlayıcı psikolojik durum ile ilgilidir. Psikolojik travma, kişilerin başlarına gelen kötü olay ve etkileri ile başa çıkamadıklarını fark ettikleri; kendilerinin ve sevdiklerinin güvende olmadıklarını düşündüren; yoğun üzüntü, stres, dehşet, korku duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı bir süreç olabilmektedir.
Psikolojik Dayanıklılık Nedir?
Yaşamımız başlarken bizlere, yol gösterici bir harita ya da rehber verilmez. Yaşamda, birçok iyi veya kötü olay ile karşılaşırız. Olumlu durumlarla karşılaşmak da olumsuz durumlarla karşılaşmak da yaşamımızın kaçınılmaz parçalarıdır. Hepimiz, farklı derecelerde de olsa yaşamımızda aksilikler veya zorluklar yaşarız.