The Center for Disaster Philanthropy (CDP) desteği ile yürütülen “Acil Durumlar için Danışmanlık, Sosyal Yardım ve Koruma Projesi” ile Hatay’da yaşayan engelli bireyler ve bakım verenlere yönelik olarak psikososyal destek sunulması hedefleniyor.
OXFAM-KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) desteği ve iş birliğiyle yürütülen “Depremzedelerin Dirençlilik Halinin Güçlendirilmesi ve İyilik Hallerinin Desteklenmesi Projesi” ile depremzedelerin koruma alanında karşı karşıya kaldıkları risklere karşı önlemler geliştirilmesi ve uygulanması amaçlanıyor. Proje ile mevcut riskler ortadan kaldırılıyor ve farkındalık çalışmalarıyla depremzedelerin psikososyal iyilik hallerinin artırılması hedefleniyor.
Kentli Mültecilere Yönelik Koruma, Saha Ziyaretleri ve Çözümler Projesi, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) iş birliği ile yürütülüyor. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından kapsamı genişletilen proje ile depremzedelere koruma hizmeti sunulmaya başlandı.
İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) iş birliğiyle yürütülen “Depremden Etkilenen Çocuk ve Ailelere yönelik Ruh Sağlığı ve Psiko-Sosyal Destek Projesi” ile depremzedelerin psikososyal iyilik hallerini artırmak ve olası psikososyal riskleri azaltmak amaçlanıyor.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle başlatılan “Çocuk, Ergen, Aile Destek Merkezleri Projesi” ile acil durumlarda çocuklar ve aileleri için koruma hizmetleri ve psiko-sosyal iyilik halini arttırmaya yönelik destekleyici hizmetler sunuluyor.
Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın finansal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye’de Yaşayan Sığınmacıların Psikolojik Sağlığını ve Psiko-Sosyal Destek Farkındalığını Arttırma Projesi sığınmacıların ve temel hizmet sağlayıcı kurumların ruh sağlığı ile psiko-sosyal destek konularında karşı karşıya kaldıkları zorluklara çözümler üretmek amacıyla içeriklerin üretilmesi ve bunların yaygınlaştırılmasını hedefliyor.