Çocuk ve Ergen Dostu Öğrenme Alanları Oluşturulması Programı
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Çocuk ve Ergen Dostu Öğrenme Alanları Oluşturulması Programı” ile okul dışında kalmış veya okul bırakma riski taşıyan çocuklar için kapsayıcı bir öğrenme ortamının sağlanması amaçlanıyor.
Dayanışma için Spor Projesi
Olimpik İltica Vakfı (ORF) tarafından finanse edilen “Dayanışma için Spor Projesi” T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ortaklığında yürütülüyor.
Mülteciler İçin Kapsayıcı İşyerine Doğru Projesi
Inditex desteğiyle gerçekleştirilen proje ile tekstil fabrikalarında çalışan göçmen ve sığınmacı işçilerin haklarının korunması amaçlanıyor.
Oyun Terapisine İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi ve Özel İhtiyaç Sahibi Mülteci Çocukların İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi Projesi
LEGO Vakfı desteğiyle yürütülen “Oyun Terapisine İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi ve Özel İhtiyaç Sahibi Mülteci Çocukların İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi Projesi” çocuklara eşit gelişim fırsatları sunmayı ve 2-6 yaş aralığındaki çocukların iyilik halini artırmayı amaçlıyor.
Okula Dönüş Projesi
Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu desteğiyle yürütülen “Okula Dönüş Projesi”, Antalya’daki Ukraynalı refakatsiz çocukların eğitimlerine çevrimiçi erişimlerini destekliyor.
Türkiye’deki Hassas Durumdaki Göçmenlere Hukuki Destek ve Hizmet Sağlanması Projesi
“Türkiye’deki Hassas Durumdaki Göçmenlere Hukuki Destek ve Hizmet Sağlanması Projesi” Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Kurumu’nun (ECHO) finansal desteğiyle yürütülüyor.
Suriyeli Yardımcı Personel Programı
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliği ile yürütülen Suriyeli Yardımcı Personel (SYP) Programı ile Türkiye’de yaşayan sığınmacıların istihdam edilerek mevcut sosyal hizmet mekanizmalarına ve imkanlarına erişimlerinin mümkün kılınması amaçlanıyor.
Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimleri Programı
T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, geçici koruma ve uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacıyla Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Programı tasarlanmış ve 2019 yılında İstanbul, Ordu ve Karabük’te pilot olarak uygulanmaya başlanmıştır.
Okula Kayıt İçin Destek Programı
Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Okula Kayıt İçin Destek Programı” Suriyeli çocukların örgün ve yaygın eğitim imkânlarına erişmeleri ve okullaşma oranlarının arttırılmasına katkıda bulunuyor.
Toplum Merkezleri ve Yerel İnsiyatifler Projesi
“Toplum Merkezleri ve Yerel İnsiyatifler Projesi”, Avrupa Birliği ve Alman Hükümeti tarafından finanse ediliyor ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) iş birliğiyle yürütülüyor.