OXFAM-KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) desteği ve iş birliğiyle yürütülen “Depremzedelerin Dirençlilik Halinin Güçlendirilmesi ve İyilik Hallerinin Desteklenmesi Projesi” ile depremzedelerin koruma alanında karşı karşıya kaldıkları risklere karşı önlemler geliştirilmesi ve uygulanması amaçlanıyor. Proje ile mevcut riskler ortadan kaldırılıyor ve farkındalık çalışmalarıyla depremzedelerin psikososyal iyilik hallerinin artırılması hedefleniyor.
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) desteğiyle ve T.C. Sağlık Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülen “Depremden Etkilenen İllerdeki Kadın ve Kız Çocuklarının Üreme Sağlığı Hizmetlerine Erişimlerinin Artırılması Projesi” ile afetten etkilenen kişilerin sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Kentli Mültecilere Yönelik Koruma, Saha Ziyaretleri ve Çözümler Projesi, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) iş birliği ile yürütülüyor. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından kapsamı genişletilen proje ile depremzedelere koruma hizmeti sunulmaya başlandı.
Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) finansal desteğiyle yürütülen “Depremden Etkilenen Nüfusun Kamp Dışı Yerleşim Yerlerinde Ortaya Çıkan İhtiyaçlarının Karşılanması Projesi” ile depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman, Hatay ve Malatya’da depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik insani yardım faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu iş birliğinde yürütülen “Depremden Etkilenen Çocukların Eğitime Erişiminin Kolaylaştırılması Projesi” ile çocukları öğrenme ortamıyla yeniden buluşturmak amaçlanıyor.
T.C. Sağlık Bakanlığı ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu iş birliğinde yürütülen “Türkiye’deki Depremzedelere Sağlık Hizmeti Sunulmasının Kolaylaştırılması Projesi” ile depremzedelerin sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu iş birliğiyle yürütülen “Türkiye’deki Depremzedelere İnsani Yardım Sağlanması Projesi” ile depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) iş birliğiyle yürütülen “Depremden Etkilenen Çocuk ve Ailelere yönelik Ruh Sağlığı ve Psiko-Sosyal Destek Projesi” ile depremzedelerin psikososyal iyilik hallerini artırmak ve olası psikososyal riskleri azaltmak amaçlanıyor.
Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Kurumu’nun (ECHO) finansal desteğiyle yürütülen “Türkiye’de Deprem Müdahalesi Projesi” ile hassas durumdaki depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilerin korunması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğiyle yürütülen “WFP SES ile Erken İyileşme Projesi”, Pazarcık Depremi ve sonrasında yaşanan afetlerden etkilenen illerde yaşayan, deprem sebebiyle işsiz kalmış ve ihtiyaç sahibi depremzedelerin geçim kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlıyor.
- 1
- 2