Güvenli Gıdaya Erişimi Kolaylaştırma ve Destekleme Projesi

Dünya Gıda Programı (WFP) desteğiyle yürütülen “Sustenance & Recovery Bazaar for Access to Secure Food – SAFEBAZE Projesi” ile Hatay’daki Üzümdalı Geçici Barınma Merkezi’nde gıdaya erişimi kolaylaştıracak market ve dükkanların kurulması, depremzedelerin güvenli gıdaya erişimi ve dolaylı olarak küçük ölçekli işletmelerin yeniden hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Acil Durumlar için Danışmanlık, Sosyal Yardım ve Koruma Projesi (COPE)

The Center for Disaster Philanthropy (CDP) desteği ile yürütülen “Acil Durumlar için Danışmanlık, Sosyal Yardım ve Koruma Projesi” ile Hatay’da yaşayan engelli bireyler ve bakım verenlere yönelik olarak psikososyal destek sunulması hedefleniyor.
Depremzedelerin Dirençlilik Halinin Güçlendirilmesi ve İyilik Hallerinin Desteklenmesi Projesi

OXFAM-KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) desteği ve iş birliğiyle yürütülen “Depremzedelerin Dirençlilik Halinin Güçlendirilmesi ve İyilik Hallerinin Desteklenmesi Projesi” ile depremzedelerin koruma alanında karşı karşıya kaldıkları risklere karşı önlemler geliştirilmesi ve uygulanması amaçlanıyor. Proje ile mevcut riskler ortadan kaldırılıyor ve farkındalık çalışmalarıyla depremzedelerin psikososyal iyilik hallerinin artırılması hedefleniyor.
Depremden Etkilenen Nüfusun Kamp Dışı Yerleşim Yerlerinde Ortaya Çıkan İhtiyaçlarının Karşılanması Projesi

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) finansal desteğiyle yürütülen “Depremden Etkilenen Nüfusun Kamp Dışı Yerleşim Yerlerinde Ortaya Çıkan İhtiyaçlarının Karşılanması Projesi” ile depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman, Hatay ve Malatya’da depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik insani yardım faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
Çocuk ve Ergen Dostu Öğrenme Alanları Oluşturulması Programı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Çocuk ve Ergen Dostu Öğrenme Alanları Oluşturulması Programı” ile okul dışında kalmış veya okul bırakma riski taşıyan çocuklar için kapsayıcı bir öğrenme ortamının sağlanması amaçlanıyor.
Türkiye’deki Depremzedelere Sağlık Hizmeti Sunulmasının Kolaylaştırılması Projesi

T.C. Sağlık Bakanlığı ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu iş birliğinde yürütülen “Türkiye’deki Depremzedelere Sağlık Hizmeti Sunulmasının Kolaylaştırılması Projesi” ile depremzedelerin sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Depremden Etkilenen Çocuk ve Ailelere yönelik Ruh Sağlığı ve Psiko-Sosyal Destek Projesi

İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) iş birliğiyle yürütülen “Depremden Etkilenen Çocuk ve Ailelere yönelik Ruh Sağlığı ve Psiko-Sosyal Destek Projesi” ile depremzedelerin psikososyal iyilik hallerini artırmak ve olası psikososyal riskleri azaltmak amaçlanıyor.
WFP SES ile Erken İyileşme Projesi

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğiyle yürütülen “WFP SES ile Erken İyileşme Projesi”, Pazarcık Depremi ve sonrasında yaşanan afetlerden etkilenen illerde yaşayan, deprem sebebiyle işsiz kalmış ve ihtiyaç sahibi depremzedelerin geçim kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlıyor.
Mülteciler İçin Kapsayıcı İşyerine Doğru Projesi

Inditex desteğiyle gerçekleştirilen proje ile tekstil fabrikalarında çalışan göçmen ve sığınmacı işçilerin haklarının korunması amaçlanıyor.
Oyun Terapisine İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi ve Özel İhtiyaç Sahibi Mülteci Çocukların İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi Projesi

LEGO Vakfı desteğiyle yürütülen “Oyun Terapisine İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi ve Özel İhtiyaç Sahibi Mülteci Çocukların İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi Projesi” çocuklara eşit gelişim fırsatları sunmayı ve 2-6 yaş aralığındaki çocukların iyilik halini artırmayı amaçlıyor.