Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Çocuk ve Ergen Dostu Öğrenme Alanları Oluşturulması Programı” ile okul dışında kalmış veya okul bırakma riski taşıyan çocuklar için kapsayıcı bir öğrenme ortamının sağlanması amaçlanıyor.
Inditex desteğiyle gerçekleştirilen proje ile tekstil fabrikalarında çalışan göçmen ve sığınmacı işçilerin haklarının korunması amaçlanıyor.
LEGO Vakfı desteğiyle yürütülen “Oyun Terapisine İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi ve Özel İhtiyaç Sahibi Mülteci Çocukların İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi Projesi” çocuklara eşit gelişim fırsatları sunmayı ve 2-6 yaş aralığındaki çocukların iyilik halini artırmayı amaçlıyor.
“Türkiye’deki Hassas Durumdaki Göçmenlere Hukuki Destek ve Hizmet Sağlanması Projesi” Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Kurumu’nun (ECHO) finansal desteğiyle yürütülüyor.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliği ile yürütülen Suriyeli Yardımcı Personel (SYP) Programı ile Türkiye’de yaşayan sığınmacıların istihdam edilerek mevcut sosyal hizmet mekanizmalarına ve imkanlarına erişimlerinin mümkün kılınması amaçlanıyor.
Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Kurumu’nun (ECHO) finansal desteği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) uygulama ortaklığıyla yürütülen proje, Türkiye’de yaşayan engelli mültecilerin ve bakım verenlerin fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halinde olmalarını ve sosyal koruma hizmetlerine ulaşabilmelerini hedefliyor.
Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın finansal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye’de Yaşayan Sığınmacıların Psikolojik Sağlığını ve Psiko-Sosyal Destek Farkındalığını Arttırma Projesi sığınmacıların ve temel hizmet sağlayıcı kurumların ruh sağlığı ile psiko-sosyal destek konularında karşı karşıya kaldıkları zorluklara çözümler üretmek amacıyla içeriklerin üretilmesi ve bunların yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Okula Kayıt İçin Destek Programı” Suriyeli çocukların örgün ve yaygın eğitim imkânlarına erişmeleri ve okullaşma oranlarının arttırılmasına katkıda bulunuyor.
- 1
- 2