Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğiyle yürütülen “WFP SES ile Erken İyileşme Projesi”, Pazarcık Depremi ve sonrasında yaşanan afetlerden etkilenen illerde yaşayan, deprem sebebiyle işsiz kalmış ve ihtiyaç sahibi depremzedelerin geçim kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlıyor.
“Yetersiz Hizmet Alan Sahalarda Mültecilerin Hizmetlere Erişiminin Kolaylaştırılması Projesi” Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) finansal desteğiyle yürütülüyor.
Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Kurumu’nun (ECHO) finansal desteği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) uygulama ortaklığıyla yürütülen proje, Türkiye’de yaşayan engelli mültecilerin ve bakım verenlerin fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halinde olmalarını ve sosyal koruma hizmetlerine ulaşabilmelerini hedefliyor.
Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın finansal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye’de Yaşayan Sığınmacıların Psikolojik Sağlığını ve Psiko-Sosyal Destek Farkındalığını Arttırma Projesi sığınmacıların ve temel hizmet sağlayıcı kurumların ruh sağlığı ile psiko-sosyal destek konularında karşı karşıya kaldıkları zorluklara çözümler üretmek amacıyla içeriklerin üretilmesi ve bunların yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
Olimpik İltica Vakfı (ORF) tarafından finanse edilen “Geçici ve Uluslararası Koruma Altındaki Bireyler ve Ev Sahibi Toplum için Spor ile Sosyal Uyumu Güçlendirme Projesi” T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ortaklığında yürütülüyor.
Türkiye’deki Suriyeli Göçmenlerin Sağlık Hizmetlerine Erişimlerini İyileştirmek İçin Eşitlikçi Ve Kaliteli Temel Sağlık Hizmetlerinin Sağlanması Projesi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı İl Sağlık Müdürlükleri tarafından WHO Mülteci Sağlığı Programı kapsamında yürütülüyor.